Informatie voor docenten via SOMtoday

< Terug

Maakt jouw school gebruik van SOMtoday? Je kunt dan gemakkelijk via SOMtoday naar Revisely’s nakijkapplicatie. Je kunt er ook voor kiezen via de app.revise.ly op de SOMtoday button te klikken en op deze manier in te loggen.

Inlog

Het is gemakklijk om via SOMtoday naar Revisely’s nakijkapplicatie te gaan. Log in op je SOMtoday account. Vervolgens zie je onder applicaties verschillende logo’s staan. Klik op Revisely. Revisely zal automatisch openen.
Daarnaast is het ook mogelijk om via eerst naar de website van Revisely te gaan (app.revise.ly). Hier zie je bij de inlog verschillende buttons staan. Een mogelijkheid om via Facebook of Twitter in te loggen, maar ook een button van SOMtoday. Klik hierop en er zal eveneens een inlog via SOMtoday plaats vinden om gebruik te maken van de applicatie van Revisely.

Automatisch je leerlingen via SOMtoday in Revisely

Revisely biedt alle docenten standaard de mogelijkheid om de volledige functionaliteit uit te proberen met een demo-klas met demo-leerlingen en demo-opdrachten. De beste ervaring heb je uiteraard wanneer je met je eigen leerlingen/studenten en groepen/klassen aan echte opdrachten werkt. Wanneer jouw school met SOMtoday werkt, heeft SOMtoday in de meeste gevallen jouw eigen klassen en leerlingen al in Revisely klaar gezet. Als dit niet het geval is, klik dan hier voor meer informatie over het importeren van je leerlingen.

Berichten versturen naar anonieme leerlingen accounts

Met SOMtoday is er de mogelijkheid anonieme account aan te maken. Revisely kan deze emails dan ook niet zien. Dit hoeft geen verdere belemmering te geven voor leerlingen bij het gebruik van Revisely alleen is het wel belangrijk ervan bewust te zijn dat zij geen mail ontvangen wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe opdracht klaar staat. Dit kunnen zij uiteraard wel zien wanneer zij inloggen op Revisely. Daarnaast is het mogelijk om als docent je leerlingen op de hoogte te brengen via de berichten-functionaliteit in SOMtoday. Leerlingen krijgen op deze manier een bericht in de ELO (en na de zomer 2018 ook in hun SOMtoday Leerling-app).

Lukt het niet deze berichten toe te voegen? Ga dan naar het SOMtoday kennisportaal via het vraagteken in de rechter bovenhoek.